Muutoksentekijä! Istutko vain koneen ääressä ja palavereissa? Epäonnistut, jos et hanki kokeiluosaamista!
Perinteisesti kolme neljästä muutoksesta epäonnistuu - siis yli 75%. Syitä on monia, mutta yksi keskeisimpiä on joko kokeilujen täydellinen puuttuminen tai niihin liittyvä osaamattomuus.
Startup ja innovaatiotoiminnan kautta kokeilutoiminta oli jo leviämässä Suomessa myös muutospuolelle, mutta sitten tuli korona. Se pysäytti pariksi vuodeksi kokeilut muualla kuin virtuaalimaailmassa. Koronan jälkeen kaikki kokeilutoiminta on ollut uuden edessä. Vanhat käytännöt ei riitä, mutta uusiakaan ei ole oikein luotu. Muutospuoli on jäänyt aivan paitsioon.
Onnistuviin muutoksiin tarvitaan kokeiluja, jotka ottavat huomioon sen mikä on erityistä muutoksessa verrattuna siihen, kun tuotetaan jotain aivan uutta.
Hyviin muutostuloksiin pääset vasta, kun ymmärrät, että muutoksiin liittyvän kokeilutoiminnan pitää lähteä sen omista lähtökohdista vastaten tämän hetken tarpeisiin!
Kokeilutoiminta on osaamisalue. Onnistuneet kokeilut eivät ole sitä, että käytännössä vain jotenkin tutkitaan toimiiko joku. Kokeiluissa pitää olla tavoitteita ja selkeä juoni siinä mitä tehdään ja miten tehdään.
Mitä suurempia ja tiheämpiä ovat muutokset, sen tärkeämpää on kokeiluihin liittyvä osaaminen. Muutostekijänä tiedät, että aika ja resurssit on aina rajalliset. Kokeilujen pitää olla myös tuottavia.
Jos haet kokeiluopin vain sieltä missä kokeillaan ihan uuteen tähdäten, muutosvaikuttavuutesi ja -tuottavuutesi ei nouse samalle tasolle kuin, jos kyse on erityisesti muutoksiin tarkoitetuista kokeiluista.
Kuten varmasti alat huomata, muutoksentekijänä sinun siis kannattaa alkaa perehtyä paremmin juuri muutoskokeiluun...
Yksinkertainen ja tehokas menetelmä tuoden hyviä tuloksia ja johtaen muutostoimintasi menestykseen.
Seuraavan kolmivaiheisen menetelmän perusrakenne on parin vuosikymmenen aikana kokeilutoiminnassa hyväksi todettu. Olen sen sisältöön tehnyt oman kokemukseni ja omaksumieni uusien oppien pohjalta tehnyt parannuksia muutostoiminnan vuoksi. Kutsun sitä englanninkielisten sanojen mukaan Build-Value-Learn menetelmäksi.

1. Rakenna!
Kokeilu ei ole sitä, että vain rynnätään käytäntöön tekemään kokeiluja. Kokeilun pitää rakentua lähtien isoista kysymyksistä ja tarkentuen pienempiin ja käytännöllisempiin.

2. Arvota!
Vanhaan stabiiliin aikaan kokeiluille haettiiin analogiaa laboratoriosta ja mittamisesta. Modernissa ajassa, jossa liikkuvia osia on paljon, arvottaminen on keskeinen toiminto kokeiluissa.

3. Opi!
Asioiden kokeminen käytännössä ei vielä ole oppimista vaan vasta kun kokemus jalostuu ymmärtämiseksi ja tiedoksi sekä ajattelun ja toiminnan muutokseksi on kyse oppimisesta.
Näiden vaiheiden avulla voit rakentaa aidosti menestystä tukevia kokeiluita.
Käytännön kautta!
Hei, olen Jarmo Markula ja autan sinua parempiin muutoksiin kokeilujen kautta.
Omaan pitkän uran pääosin erilaisissa vaativissa asiantuntijatehtävissä innovaatioiden alueella ja olen omakohtaisesti kokenut ihan riittävästi myös vanhan ajan muutostyyliä. Siinä ensin istutaan palavereissa, analysoidaan ja spekuloidaan ja sen jälkeen tehdään tarkka suunnitelma ja hypätään suoraan täysimittaiseen toteutukseen.
Näin kolme neljästä muutoksesta epäonnistuu!
Muutos pitäisi nähdä investointina, jota on valmisteltava pienin kokeiluin. Kaikkia etuja ei saa heti, mutta muutoksessa pitää saman tien päästä lupaavalle polulle.
Toivon, että laatimani verkkokurssin oppien myötä pääset suoraan menestyvälle muutostielle ja vältät pahimpia uhkaavia karikoita.


Verkkokurssi
Muutoskokeilu
Jätä palavereissa istuminen ja muutossuunnitelmien väsääminen ja lähde käytäntöön tekemään pieniä kokeiluja, joiden kautta pääset onnistuneisiin muutoksiin
Muutoskokeilu - verkkokurssi on ainutlaatuinen tätä aihepiiriä käsittelevä kurssi, jolla pääset hyvään alkuun.
Kurssi koostuu kolmesta osiosta, jotka tutustuttavat sinut ensin muutoskokeilun taustaan ja kokeiluun osana muutosta sekä kertovat kokeilun eri vaiheista ja antavat lopuksi neuvoja menestyksellisiin kokeiluihin.
Kurssin voit suorittaa omaan tahtiisi.
Kurssilla opit mm.
- että kokeilu ei ole vain "kokeilu" vaan siihen liittyy tärkeitä tavoitteita, jotka pitää ottaa huomioon, kun mitä tahansa muutoksiin liittyvää kokeilua aletaan rakentaa
- mikä on erityistä muutoskokeiluissa verrattuna muihin kokeiluihin ja miten tämä pitää ottaa huomioon kokeiluissa
- inspiroivia kokeilumalleja, joita voi soveltaa omien henkilökohtaisten muutostesi yhteydessä
Kurssilla on 14 vrk rahat takaisin takuu!
Tee nyt päätös parantaa muutostesi onnistumisen todennäköisyyttä!
Voi tuntua erikoiselta, että kukaan jatkaa toimintaa, jossa yli 75% projekteista tutkitusti epäonnistuu. Muutoksissa siitä on vaan tullut normaali tapa. Vastaus on tyypillisesti: "näin olemme aina ennenkin tehneet!". Niin ei vaan tarvitse olla!
Kokeilutoiminnan osaamisen kehittäminen on yksi varmimpia keinoja välttää epäonnistumisia. Muutoskokeilut tuovat toiminnan lähelle käytäntöä, jolloin onnistumisen todennäköisyys paranee huomattavasti.
Parikymmentä vuotta sitten startup toiminnan yleistyessä kävi samoin. Osaava kokeilutoiminta oli yksi avainasioita startup menestykseen. Miksei tästä jättimäisestä menestyksestä kannata ottaa oppia.
Kuinka usein ne muutokset ovat epäonnistuneet, joissa olet ollut mukana? Oletko miettinyt mitä maksaa jos epäonnistut muutoksessa? Aikaa, rahaa, uskottavuutta, menetettyä motivaatiota...
Tämä kurssi on tehty sisältämään vain olennaisimpia asioita, jotta pääset teemaan kiinni. Kurssin suoritat 30 minuutissa ja voit tehdä sen aivan omaan tahtiisi valmiiden modulien avulla.
Kurssin hinta on vain 99 euroa (sis. ALV). Mikä olisikaan sinulle kurssin takaisinmaksuaika, kun pääset tekemään onnistuneempia muutoksia?